2020-10-08 22:32:53

MARIN MILETIĆ PRVI NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ HRVATSKOG JEZIKA

Marin Miletić prvi na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

Ove godine našu školu na županijskoj razini Natjecanja iz hrvatskog jezika 2020. predstavljalo je troje učenika.

Učenik Marin Miletić ostvario je izvrsno 1. mjesto u kategoriji osmih razreda. Učenika je za natjecanje pripremala  profesorica hrvatskog jezika i književnosti, učiteljica savjetnica  Blanka Đimoti Zima.

Teo Bojčić ostvario je 3. mjesto u kategoriji osmih razreda mentorica mu je bila profesorica hrvatskog jezika i književnosti Martina Soukup.

Dora Križanović ostvarila je 5. mjesto u kategoriji sedmih razreda uz mentorstvo profesorice hrvatskog jezika i književnosti Vesne Leopoldović.

 

Agencija za odgoj i obrazovanje je 4. lipnja 2020. godine, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, donijela Odluku o naknadnoj provedbi natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019/2020. koja nisu održana zbog epidemije bolesti COVID-19. Natjecanja i smotre u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održat će se u razdoblju od 7. rujna do 31. prosinca 2020. godine. Sukladno objavi na stranici Agencije za odgoj i obrazovanje obavještavamo vas o protokolu i organizaciji županijske i državne razine Natjecanja iz hrvatskoga jezika 2020. Županijsko je povjerenstvo pregledalo testove te ih uskladilo s rješenjima i  dodatnim uputama objavljenima 3. listopada 2020. godine na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje.

Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju i na školskoj i na županijskoj razini, profesoricama na posebnom angažmanu u on line nastavi prilikom pripreme učenika za natjecanje, pedagoginji Zdenki Šutalo i knjižničarki Mariji John Ament na organizaciji. 

Čestitamo im na uspjehu, uz želju da učeniku Marinu Miletiću stigne poziv na državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika!


Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Požega