2020-04-23 18:08:38

Online tjedan, 1.a boravkaši, posvećen planetu Zemlji

Iako su učenici u izolaciji, kreativa nama nije problem, online smo, aktivni smo, njih 28 iz 1.a koliko ih je i polaznika programa produženog boravka bili su vrlo kreativni. Vođeni, vrijedno su odrađivali i slali, uređajima, uratke od svojih domova. Posvetili smo cijeli tjedan planetu Zemlji. 

                                                                       1.a i učiteljica Ivana Marić

Dan planeta Zemlje slavio je svoj dan 22. travnja. Učenici 1.a razreda, njih 28 koliko ih je i polaznika programa produženog boravka bili su vrlo kreativni i slali od svojih domova uratke.

Preko linkova učili smo o kontinentima na planeti Zemlji, o oceanima. Izrađivali su papirnate planete Zemlje, bojili ih i izrezivali otiske svojih dlanova.

Drugoga dana su učili pomoću linkova o Sunčevom sustavu i planetima; Suncu, Merkuru, Veneri, Zemlji, Marsu, Jupiteru, Sturnu, Uranu i Neptunu. Svemiru.

Za izradu Sunčevog sustava bili su potrebni papir, flomasteri i dobra volja. 

 

Osvijestili smo koliko je voda na planetu Zemlji dragocijena!

Jednom običnom prikazom boce vode!

Na sam Dan planeta Zemlje pisali su EKO-poruke i oslikavali ih. U svojim vrtovima su sadili različite sadnice i uživali, na zraku, u krugu svog doma. 

Vođeni poznatom rečenicom. Budimo odgovorni, ostanimo doma!

Narednog dana odgledali su link TEATRA TO GO - glazba iz predstave "Botaničari", "Pjesma o kantama", koja govori o recikliranju, razvrstavanju i prenamjeni otpada. Žuta kanta-plastika, Plava kanta-papir, Siva kanta- staklo, Smeđa kanta- truli otpad.

Posljednjeg radnog dana u tjednu posvećenom planetu Zemlji učenici su imali zadatak izraditi neobične crteže. Neobični su u toliko što su ih trebati izraditi od materijala pronađenog u prostoru svog dvorišta i vrta.

Kraj!

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Požega